Comissió d’Habitatge de la Barceloneta

Els objectius de la Comissió d’habitage són:

 • Garantir l’accés o el manteniment d’un habitatge digne per a tots els veïns.
 • Promoure un debat al barri entorn al model de ciutat que volem, i denunciar l’especulació que comporta una vulneració del dret a l’habitatge.
 • Impulsar l’Assemblea d’Habitatge.
 • Enfortir la cooperació i aliances amb altres agents, tant a nivell de barri, com del Districte i ciutat.

Els membres de la Comissió d’Habitatge són:

 • La Barceloneta Diu Prou.
 • AVV l’Òstia.
 • AVV Barceloneta.
 • Associació Barceloneta Alerta.
 • Veïns i veïnes.
 • Treballadora comunitària.

Amb la col·laboració de:

 • Oficina d’Habitatge de Ciutat Vella.

NOTÍCIES

Manifestació per protestar contra la decisió del Tribunal Constitucional d’anul·lar el decret que amplia la llei 24/2015

Avui , 6 de febrer de 2021, hem sortit al carrer per defensar el nostre dret a l'habitatge trepitjat un [...]

ASSEMBLEA COMISSIÓ D’HABITATGE DE LA BARCELONETA

T'esperem cada dimecres de 16 a 17:30H  a AVV l'Òstia! Degut a les restriccions de la Covid, truca al 932563312 [...]

COMISSIÓ D’HABITATGE DE LA BARCELONETA

T'esperem l'últim dimecres de cada mes! Juntes som més fortes! Degut a les restriccions de la Covid, truca al 932563312 [...]

IMG-20160725-WA0002La situació al barri s’està tornant cada vegada més insostenible.. Als pisos amb llicència d’ús turístic se sumen 900 pisos que estan funcionant il·legalment per fer negoci amb el turisme. Sabem que hi ha 22 edificis sencers buits, reformats i esperant el moment (presumiblement) per començar a fer més calers amb turistes.. Immobiliàries i altres empreses estan comprant edificis sencers, aplicant diferents estratègies per fer fora la gent que hi viu.. Per poder cobrar lloguers desorbitats, que la majoria de veïns de la Barceloneta no poden assumir.. És particularment preocupant en el cas de finques on hi ha llogaters que són gent gran amb contractes indefinits, que estan patint mobbing, amb mentides i pressions perquè marxin de les seves llars. Veiem que les mesures preses per l’Administració no estan resultant efectives per fer front el poderós lobby del turisme. Creix l’especulació, mentre molts veïns són desnonats o es veuen obligats a marxar del barri o viure-hi en condicions molt precàries. En molts casos són persones grans, com, per exemple, les que han quedat fora del programa Canvia’t d’habitatge, els quals, si no es dona una resposta des de l’Administració, no podran de cap manera pagar el lloguer de mercat en un pis adaptat a les seves necessitats al barri. També va desapareixent el comerç de proximitat, mentre es reprodueixen comerços orientats també als turistes, reservats per a la poca gent que pot pagar els desorbitats lloguers dels locals..

Davant aquesta realitat, des de la Comissió d’Habitatge reivindiquem una ràpida i efectiva resposta per part de l’Administració: Que es posin en marxa ja les gestions i reformes necessàries per fer habitatge públic a Joan de Borbó 44, propietat de l’Ajuntament, i que també es concreti l’eterna promesa d’habitatge social al solar de Joan de Borbó amb Maquinista.

Com a Comissió d’Habitatge, tenim dos fronts fonamentals: Per una banda lluitar perquè es garanteixi de manera efectiva el dret a un habitatge digne per als veïns, però també, per altra banda, volem denunciar el model que provoca especulació i pèrdua de drets (no solament a nivell d’habitatge). En aquest sentit, no oblidem que la nostra lluita i organització per garantir sol·lucions a situacions concretes de veïns en risc de pèrdua de l’habitatge, està sempre orientada a anar més enllà, és a dir, a posar sobre la taula (com a exemples concrets) un model en què els habitatges (i, en general, la ciutat) estan al servei d’interessos econòmics i el negoci d’uns pocs, en comptes de garantir drets fonamentals a tots els ciutadans.

 

Per aconseguir-ho necessitem ser molts més i fer-nos més forts.. Volem sumar. Si vius a la Barceloneta i tens problemes amb l’habitatge, o bé vols informació o donar un cop de ma, pots contactar amb nosaltres a través del 93.256.33.12, o bé a l’oficina del pla comunitari al Centre Cívic.

 

Aprofitem per recordar-vos que, al Centre Cívic funciona l’Oficina de Denúncia de Pisos Turístics, on podeu denunciar els que detecteu. L’horari és dilluns, dimecres i divendres de 10 a 14h, i dimarts i dijous de 16 a 20h.

Ir a Arriba