Replantejament de l’organització per treballar la problemàtica de l’habitatge al barri

L’Assemblea d’Afectades pels Desnonaments a la Barceloneta va néixer fa any i mig, davant la necessitat de fer front col·lectivament el problema dels desnonaments al barri, que són sobre tot per dificultats per assumir el lloguer. En aquell moment, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca treballaven exclussivament els desnonaments per hipoteca.

Durant aquest periode, ens hem trobat a l’assemblea del barri cada mes, on hem compartit la situació de cadascú i ens hem donat suport mutu. Però, des de fa uns mesos, la PAH ha començat a treballar també la problemàtica de desnonaments per lloguer. Per aquesta raó, despah-logo-30x15_0 de la Comissió d’Habitatge del barri hem valorat que, tenint en compte que la PAH realitza una assemblea setmanal d’assessorament col.lectiu (cada dilluns a les 18h, al carrer Leiva 44), té molt més sentit enfortir aquest espai col·lectiu de lluita i ajuda mútua. A més a més, la PAH té una gran experiència i força, i creiem que no té sentit duplicar espais mantenint l’assemblea del barri.

En tot cas, des de la Comissió d’Habitatge de la Barceloneta continuarem lluitant i treballant per garantir el dret a l’habitatge al barri, articulant i coordinant propostes comunitàries i impulsant les accions que siguin necessàries. Des d’aquí us convidem a participar, a totes les veïnes i veïns que vulgueu sumar-vos a la Comissió (podeu contactar amb l’oficina del Pla Comunitari al Centre Cívic, o bé per telèfon (93.256.33.12 o mail: pdcbarceloneta@gmail.com).