L’Economia Social i Solidària (ESS) és una altra manera de fer economia, una economia transformadora i democratitzadora que prioritza les persones i les seves necessitats per sobre del capital i el lucre. Proposa i exerceix l’economia sota lògiques més democràtiques, equitatives, inclusives i respectuoses amb les persones, el medi ambient i els territoris. Un dels seus horitzons més transformadors és la intercooperació i la consolidació de mercat social, una xarxa de producció, distribució i consum de béns i serveis, que funcioni amb criteris democràtics, ecològics, feministes i solidaris.

Projectes

Barceloneta Proa a la Mar

A la Barceloneta promovem l’economia social i solidària des del treball comunitari.

Llegir més

Guingueta Proa a la Mar

Barceloneta Proa a la Mar impulsa el projecte de la Guingueta Proa a la Mar com una iniciativa d’emprenedoria comunitària generadora d’activitat socioeconòmica que ajudi a potenciar i enfortir l’economia local sota valors de l’ESS, fomentant la maritimitat i el Mercat Social de la Barceloneta, i que permeti la inserció laboral de persones vulnerables del territori en situació d’atur.

Llegir més

Banc del temps

Un Banc del Temps és una eina amb la qual un grup de persones del barri pot crear una alternativa econòmica social.

Llegir més

NOTÍCIES

Entrevista Betevé Noticies La Garba

Campanya per reobrir La Garba, la darrera llibreria de la Barceloneta L'Associació Barceloneta Alerta demana 40.000 € a través d'un préstec [...]