El Pla Comunitari de la Barceloneta vol esdevenir un instrument més al territori que potenciï una ciutadania crítica, responsable i compromesa amb la finalitat última de construir plegades una societat més justa i igualitària. Una societat basada en el respecte, la inclusió i la solidaritat amb totes les persones independentment del seu origen, gènere, edat o creença. Per treballar l’enfocament de gènere, la interculturalitat I la sostenibilitat a la Barceloneta comptem amb les següents Taules de treball obertes al barri.

Projectes

Taula Plàstic Zero

Barceloneta Proa a la Mar i el Centre Cívic de la Barceloneta, amb el suport de l’ICUB, impulsa la Taula Plàstic Zero en el marc del programa Ciència Ciutadana als Barris. L’objectiu de la Taula és conèixer i denunciar la contaminació per macro i microplàstics a les costes del nostre territori i de tot el món.

Llegir més

Taula d’Infància, Adolescència i Joventut

Aquesta Taula formada per tots els agents del territori que fan educació formal, no formal i informal a la Barceloneta té la voluntat de coordinar les accions i consensuar uns objectius i unes línies estratègiques compartides entorn l’educació dels infants i joves del barri.

Llegir més

Taula de Gènere

Aquesta Taula vol promoure la perspectiva de gènere de manera transversal a la xarxa d’entitats, professionals i veïnat del barri. Durant els darrers mesos aquesta Taula s’està repensant per donar-li un nou enfocament basat en la sensibilització, a través del 8 de març i del 25 de novembre, i en la coordinació i el treball en xarxa dels diversos agents del territori per tal d’incorporar la perspectiva de gènere en totes les activitats comunitàries del barri.

Llegir més

Barceloneta Diversa

Projecte Barceloneta Diversa. Per un barri intercultural

La necessitat i l’interès social del projecte Barceloneta Diversa neix de la detecció de percepcions negatives que molts veïns tenen de la població immigrada, i que es posen de manifest als estereotips, prejudicis i rumors que circulen, tant al carrer com a les xarxes socials. Resulta preocupant la proliferació al barri, els darrers temps, d’un discurs racista que vincula la immigració amb la manca de recursos socials per a la població “autòctona”, i amb la delinqüència.

Llegir més

NOTÍCIES

Manifestació per protestar contra la decisió del Tribunal Constitucional d’anul·lar el decret que amplia la llei 24/2015

Avui , 6 de febrer de 2021, hem sortit al carrer per defensar el nostre dret a l'habitatge trepitjat un [...]

Dones, volem sentir les vostres veus! 8M 2021

Amb motiu del 8M d'enguany volem sentir i compartir les vostres respostes!

ASSEMBLEA COMISSIÓ D’HABITATGE DE LA BARCELONETA

T'esperem cada dimecres de 16 a 17:30H  a AVV l'Òstia! Degut a les restriccions de la Covid, truca al 932563312 [...]