Temes tractats i acords de la reunió del GRUP El Segle XXMOTOR DEL SEGLE XX, del 7 de maig:

Web i comissió de comunicació

Es presenten el Joan i el David, dos nois joves del barri. El David treballa amb desenvolupament i allotjament de pàgines web (WizWeavers, technical solutions). El Joan, a qui ja havíem conegut a la jornada del 17 de gener a la plaça del mercat, és entrenador, jugador i organitza tornejos de futbol (web ‘buscoequip’). Els incorporem tots dos a la llista de correu.

Es valora que, a més del Facebook, necessitem una pàgina web: per poder penjar documents com les actes de les reunions, i com a eina necessària per a un projecte seriós i de futur com és el del Segle XX. Ha de ser una web on poguem editar fàcilment, que es pugui anar actualitzant. A més del manteniment de continguts, hem de tenir en compte el manteniment tècnic i de seguretat.

Servidors i dominis: un servidor és un ordinador que allotja pàgines web. Es pot tenir un servidor propi, però és més complicat a nivell logístic i tècnic, o bé contractar-ne un. El domini és el nom de la pàgina web, i també es paga (.org, .net, .cat, .com, etc.). Un domini + un servidor costen al voltant de 60 euros anuals. WordPress.com permet fer pàgines web gratuïtes.

Hem d’anar pensant quin nom li donem a la pàgina web.

La web tindrà links al Facebook. Pot admetre comentaris, però que passin abans per aprovació.

Widget de FairCoop: Urgeix tenir una web per poder penjar l’aplicació de FairCoop per poder rebre donacions; ara mateix estem en la llista de propostes seleccionades. La Irmak preguntarà quina és la data límit per activar el widget de FairCoop.

Per anar treballant en la proposta de web i per millorar en general la difusió del procés pel Segle XX, decidim crear una comissió de comunicació. Ens trobarem el divendres 15 de maig a les 17h al centre cívic. S’hi apunten la Laia, la Irmak, la Laia Fargas, el Joan, el David i l’Emma.

Jornada futbolera pel Segle XX, dissabte 6 de juny

El dissabte 6 de juny farem un torneig de futbol popular per fer caliu de barri i donar a conèixer als joves (i no tan joves) la causa del Segle XX. El Joan s’encarrega d’organitzar el torneig.

Lloc: club de futbol de la Barceloneta (el Joan s’encarrega de reservar-lo)

Hora d’inici: a les 10h del matí

Seran equips de 7 persones, mixtes, intergeneracionals, nivell indiferent (des d’experts a no iniciats). Calculem partits de mitja hora, amb fase eliminatòria, quarts, semifinals i final.

Inscripcions: Els i les participants es podran apuntar el dia mateix del torneig al camp de futbol, de 8.30 a 9.30h, o bé enviant un mail al correu del Segle XX (hem passat la contrasenya al Joan), i també el dissabte 16 de maig a la paradeta a la plaça del mercat (si hem tingut temps de preparar material de difusió).

Difusió:

– cartell (el fa el Joan, li passem abans el text);

– esdeveniment al Facebook (des del Facebook del Segle XX, quan tinguem el cartell);

– mailing a la llista de correu del Grup Motor i mailing Pla Comunitari;

– pancarta anunciant el torneig, com a difusió prèvia i per tenir-la el dia 6 al camp: qui la fa??

Participació a la mostra d’entitats de la Barceloneta, dissabte 16 de maig

Ens comprometem com a Grup Motor a estar de 10 a 14h aquest dissabte vinent a la plaça del mercat per fer difusió del procés pel Segle XX.

Tenim material de difusió antic (cartells, enquestes, diari del barri, plànols de la jornada del 17 de gener etc.), però falta fer material nou i actualitzat. Un tríptic per poder donar a la gent interessada seria el mínim. A la reunió de la comissió de comunicació podem intentar fer alguna cosa, però el més probable és que haguem de tirar del material que ja tenim. En tot cas, és important estar presents a la plaça i aprofitar per xerrar del Segle XX amb altres veïns i entitats.

No hem tingut més notícies de la proposta de fer alguna cosa lúdica (gimcana…)

Quedem dissabte a les 9.30h al local de l’Avv L’Òstia (carrer Cermeño 7) per agafar els materials per la paradeta.

Adhesió al Pacte per l’ocupació i el desenvolupament local de la Barceloneta

Decidim adherir-nos com a Grup Motor pel Segle XX al Pacte per l’ocupació i el desenvolupament local de la Barceloneta, on ja s’han adherit moltes entitats del barri, i que es presenta en roda de premsa el dilluns 11 de maig.

S’enviarà mail a la nostra llista per informar d’aquesta decisió i per animar les entitats que encara no s’hagin adherit, a fer-ho.
El Pacte
està
 impulsat en el marc del projecte Barceloneta Proa a la Mar del Pla Comunitari, que busca promoure la formació i ocupació del jovent del barri en oficis relacionats amb la mar (en sinèrgia amb el Consorci El Far). El PIOL (Punt d’Informació i Orientació Laboral), actuació impulsada en el marc del projecte i recollida en el Pacte, en pocs mesos ha aconseguit feina per a 400 persones del barri. Un dels eixos del Pacte és la promoció de l’economia social, solidària i cooperativa. Entenem que el projecte del Segle XX té molt a veure i a dir en tot això.

Valoració de les propostes dels arquitectes per al procés participatiu

Hem rebut tres propostes de procés participatiu amb acompanyament tècnic amb els seus correponents pressupostos (NO per a l’execució de les obres, recordem!), per part de tres col·lectius d’arquitectes, a qui havíem contactat:

  • La Col
  • Celobert / ETCS
  • La Volta

A la llista de correu s’han enviat totes tres propostes a mesura que han anat arribant. Les tornarem a enviar totes tres en un únic mail per més claredat. Tots tres pressupostos han estat enviats dins el termini que vam establir (fins el 5 de maig), i donem per tancada la fase de recepció de propostes. Una companya comenta que, de cara a una altra vegada, els pressupostos s’han d’obrir i compartir tots junts a la vegada, per evitar que els candidats puguin arribar a tenir informació dels altres. Es valora que totes tres propostes estan molt bé, molt treballades, que serà difícil fer una elecció, i sabrà greu que només uns s’ho emportin. Recordem que hem fet una crida a diferents col·lectius d’arquitectes per transparència i per certes susceptibilitats.

Deures per a la propera reunió: haver-nos llegit a fons les tres propostes, per poder fer una valoració i una decisió acurades. No només hem de tenir en compte la quantitat pressupostada, sinó també el calendari, la relació plantejada entre el grup motor i els tècnics, el número i tipus de reunions i jornades que es comprometen a fer, el document final, les tasques de comunicació, la seva manera d’entendre la participació i l’arquitectura participativa, etc.

Mentre ens decidim per una de les tres propostes, decidim enviar un mail a la Pilar Vallès de l’Ajuntament demanant una reunió per tancar el pressupost del procés participatiu, si pot ser abans de les eleccions. Recordem que l’Ajuntament acceptava en principi el finançament del procés, i ens demanava que li presentéssim un pressupost.

Propera reunió: dimarts 19 de maig a les 18.30h al centre cívic