L’Associació Barceloneta Alerta demana 40.000 € a través d’un préstec mancomunat per mantenir el negoci al barri

L’Associació Barceloneta Alerta, que aplega diferents entitats i veïns del barri, ha engegat la campanya “La Garba per al barri”. Amb aquesta iniciativa es pretén aconseguir els fons econòmics necessaris per reobrir l’única llibreria que quedava al barri.

L’única llibreria de la Barceloneta

La llibreria La Garba, l’única que hi havia a la Barceloneta, va tancar el 31 de gener per jubilació del propietari. Un grup d’entitats aglutinades en l’Associació Barceloneta Alerta han engegat una campanya per reobrir-la.

Luis Monzón, membre d’aquesta entitat, explica que la raó es troba darrere el fet que “s’està perdent tot el comerç per la pressió turística i immobiliària. El barri s’està despoblant, la gent se’n va fora, llavors queden molt pocs referents del que era la Barceloneta clàssica”. La llibreria feia 40 anys que va obrir al barri i és l’únic equipament cultural privat que existeix.

Es necessiten 40.000 euros

Amb la campanya volen aconseguir 40.000 euros a través d’un préstec mancomunat, és a dir, que no cal que cap persona faci l’aportació material sinó que avali amb la quantia que pugui a partir de 100 euros. Això, asseguren, els servirà per pagar la fiança del lloguer, material per a la llibreria i contractar dues persones.

L’objectiu: reobrir a l’abril

Els promotors asseguren que les aportacions van per bon camí. La resposta tant dels veïns del barri com d’altres llocs, segons les mateixes fonts, fan pensar que podrien reobrir a l’abril.