cartell jornada esportiva

Acompanyament tècnic del procés participatiu

El proper 27 de juliol, el grup motor del Segle XX mantindrem una reunió

amb la nova Regidora del Districte de Ciutat Vella, amb la finalitat de concretar el compromís del Districte en el procés participatiu engegat. Tot i que ja ens van avançar en anteriors reunions amb el districte que tenen prevista la despesa als seus pressupostos, a la reunió ens confirmaran l’acceptació de la proposta i el pressupost per a l’acompanyament tècnic de la cooperativa d’arquitectes La Col, per tal de poder començar a treballar amb ells després de l’estiu.

Una vegada tot acceptat, durant uns mesos realitzarem una nova fase del procés participatiu engegat fa anys per tal de definir entre tots i totes les veïnes del barri, amb l’ajuda dels arquitectes de La Col, un projecte comunitari per a l’edifici de l’antiga Cooperativa Obrera i Popular El Segle XX. El resultat d’aquest procés participatiu, concretat en un document d’estudis previs, serà vinculant i servirà per a les bases del concurs del projecte executiu de rehabilitació.

Els punts que volem tractar a la reunió són:

  • Finançament i calendarització del procés participatiu
  • Estat actual del procés d’expropiació, així com dels litigis que afecten l’edifici de l’antiga cooperativa. Volem saber qui hi ha darrere Filodomos i darrere l’antic titular, “Cooperativa Segle XX en dissolució”, i que s’investiguin les irregularitats en l’apropiació i privatització d’aquest patrimoni col·lectiu. Si es demostrés frau, entenem que això almenys podria modificar els costos de l’expropiació, que sabem que poden ser molt elevats. D’aquesta manera, s’evitaria l’especulació a costa de les arques públiques.
  • Llicència d’obres a l’edifici: quines obres s’estan duent a terme en l’edifici? Hem vist que han tret tota una balconada que recorria les façanes de l’edifici. Considerem que de moment no s’han de permetre intervencions que modifiquin tant la fesomia característica de l’edifici.
  • Hi ha cap possibilitat d’entrar a l’edifici sense haver d’esperar a què es faci efectiva l’expropiació?
  • Volem tenir accés a l’informe sencer de bombers i un altre informe tècnic de l’Ajuntament, que ens poden ajudar a conèixer l’estat actual de l’edifici.

Jornada esportiva pel Segle XX.

El diumenge 20 de setembre celebrarem al Camp de Futbol (al Parc de la Catalana) una Jornada Esportiva pel Segle XX, de 9 a 14h, com activitat de pre festa major. Vine a marcar un gol pel Segle XX!!

 

El grup motor de veïns i veïnes creat per impulsar un projecte comunitari a l’edifici de la Cooperativa El Segle XX fem vacances a l’agost. Hem quedat el DIMARTS 8 DE SETEMBRE A LES 18.30H, AL CENTRE CÍVIC DE LA BARCELONETA. Us animem a sumar-vos!! Us hi esperem.