Aquest mes de maig la primavera està sent economia solidària a la Barceloneta! Hem engegat un nou servei d’informació i assessorament en economia social, solidària i cooperativa al Punt d’Informació i Orientació Laboral del barri per aquelles persones que volen engegar una cooperativa o un projecte d’autoocupació col·lectiva, al mateix temps que hem publicat un catàleg de recursos de l’economia solidària que es pot consultar online. BTV també se n’ha fet ressò.

Hem organitzat, també, una taula rodona per compartir experiències veïnals i propostes d’autoocupació col·lectiva a la Biblioteca Barceloneta-La Fraternitat, de la mà del Punt d’Informació i Orientació Laboral de la Barceloneta, SOR Serveis i Oficis del Raval, GATS Grups Associats pel Treball Sociocultural d’El Prat de Llobregat, i el Mercat ImPorta de Nou Barris.

ess biblio

També hem anat a l’Institut Narcís Monturiol i a l’Institut de Nàutica de Barcelona a explicar què es l’economia solidària presentar algunes alternatives, ja existents vinculades als seus estudis i possibles centres d’interès. A l’INS Narcís Monturiol, especialitzat en formació professional de química i educació ambiental, vam fer-hi una xerrada sobre economia social i solidària de la mà de les cooperatives Nusos i L’Esqueix. A l’INS de Nàutica hi vam anar amb la cooperativa Camper Diem. I ja estem preparant una nova xerrada a la Facultat de Nàutica de Barcelona!