BARCELONETA PROA A LA MAR

Barceloneta Proa a la Mar (BPM) és un projecte comunitari innovador de la Barceloneta que neix el 2013 com una iniciativa veïnal i que està orientada al desenvolupament local del barri al voltant de tres eixos: la formació, l’ocupació i l’economia local sota paràmetres de l’economia social i solidària.

El projecte vol implicar tots els agents del teixit socioeconòmic del territori (veïnat, associacions i entitats, centres educatius, equipaments i serveis municipals, empreses i administració) amb l’objectiu final de donar respostes col·lectives a problemàtiques com l’atur, l’elevat percentatge d’abandonament escolar, l’empobriment de moltes famílies de la Barceloneta i a la pressió que el model de ciutat exerceix sobre el barri. Mitjançant respostes a aquestes necessitats més immediates, però també articulant estratègies i actuacions comunes a mitjà i llarg termini.

BPM té quatre grans objectius estratègics: la dinamització de l’economia local i la millora de l’oportunitat d’inserció de les persones aturades, la millora de l’èxit escolar, la recuperació del vincle amb el mar i l’enfortiment dels vincles comunitaris. Per complir aquests objectius el 2015 es porta a terme un procés participatiu que culmina amb el Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Local de la Barceloneta (2015-2020), marc, ruta i indicador de les accions i compromisos que els diferents actors prenen.

Enguany el Pacte compta amb més de 80 adhesions. Si vols adherir-te, pots enviar un correu electrònic indicant el Nom i el NIF a: proalamar@placomunitaribarceloneta.org

Espai de participació

La governança i l’estructura organitzativa de Barceloneta Proa a la Mar/PIOL és la següent:

  • Grup Motor: espai integrat per entitats veïnals del barri, centres educatius, equipaments municipals i l’equip de treballadores comunitàries, on es consensuen els objectius estratègics i les línies de treball del projecte.
  • Taula d’ocupació: espai de treball format per veïnat del barri i la treballadora comunitària que dinamitza el PIOL. En aquesta taula es treballa tots els aspectes relacionats amb l’ocupació i la formació ocupacional del projecte.
  • Comissió de formació: espai format pels centres educatius de formació professional de la Barceloneta, equipaments municipals amb vocació educativa i una treballadora comunitària. En aquesta comissió es treballa tot l’aspecte educatiu i formatiu del projecte molt de la mà de la Taula d’Ocupació. Alhora s’ocupa de promoure i difondre el vincle i la cultura marítima del barri des del la vessant educativa.
  • Xarxa Jove: a partir del treball del PIOL emmarcat especialment en el col·lectiu Jove, s’està consolidant una xarxa d’aliances de tècnics, entitats i serveis que treballen amb joves.

Blog barceloneta Proa a la Mar
Mapa perfils professionals de la Barceloneta
Tast d'oficis de la Barceloneta

NOTÍCIES

BUSQUES FEINA? APROPAT AL PIOL!

Si vius a la Barceloneta i busques feina, vine al “Punt d’Informació i Orientació Laboral”(PIOL). T’assessorem de com i on [...]

Busques feina?

Ets veí o veïna de la Barceloneta i busques feina? Apropa't al PIOL! El PIOL és el Punt d'Informació i Orientació Laboral, i s'emmarca [...]

Ir a Arriba