Bon veïnatge amb la Gent Gran

Iniciativa veïnal orientada a disminuir el sentiment de soledat i aïllament de les persones grans del barri, a reforçar la seva autonomia personal i la seva xarxa social, i a defensar els seus drets socials. El projecte, impulsat des de l’Associació Barceloneta Alerta des de l’any 2005, es porta a terme a través d’un grup de voluntaris, que realitzen les tasques següents:

  • Companyia setmanal: Acompanyen setmanalment persones grans que es troben soles i en situació d’aïllament. Les acompanyen a passejar, a comprar, o als casals de gent gran del barri per facilitar que puguin participar en les activitats i tallers.
  • Acompanyaments puntuals i gestions: Acompanyen puntualment una persona gran amb dificultat de mobilitat per anar al metge o fer alguna gestió.
  • Sortides amb grup: De tant en tant es fan sortides grupals per tal de promoure espais comuns entre els col·laboradors i les persones grans.

Per fer possible el projecte es compta amb la col·laboració del CAP i del Centre de Serveis Socials del barri, que ofereixen formació per poder desenvolupar millor la tasca dels col·laboradors.

Espai de participació

El Grup de col·laboradors de Bon Veïnatge amb la Gent Gran es reuneix cada dos o tres mesos, per intercanviar experiències i decidir les activitats impulsades en el marc del projecte.

Com s’hi pot col·laborar?

  • Com a voluntari amb la gent gran.
  • Donant informació del projecte a altres veïns que vulguin col·laborar, o a persones grans que en tinguin la necessitat.

Els voluntaris poden col·laborar de manera més continuada, o bé més esporàdicament, en funció de la seva disponibilitat i motivació. Tot el temps que es pugui dedicar a donar suport a la gent gran és benvingut!

Si vols més informació o vols col·laborar amb el projecte, pots contactar a:

Oficina del Pla Comunitari
Centre Cívic Barceloneta, c/Conreria 1-9 (08003) Barcelona.
Correu electrònic: info@placomunitaribarceloneta.org
Telèfon: 93 256 33 12

NOTÍCIES

Agraïment Bon Veí, Bon Profit

Des del grup motor del projecte de Bon Veí, Bon Profit volem expressar el nostre profund agraïment a totes aquelles persones [...]

Ir a Arriba