EntreNosaltres

La Xarxa EntreNosaltres treballa la prevenció i l’atenció d’addiccions a la Barceloneta. És un objectiu que s’està treballant en el marc del Pla Comunitari des del 2011, com a resultat de la diagnosi sobre la salut al barri portada a terme per part de l’Agència de Salut Pública de Barcelona en 2010, amb el programa Salut als Barris. Al diagnòstic es detectava el consum de substàncies (fonamentalment alcohol i cànnabis) i les addiccions com a un dels problemes més alarmants a la Barceloneta, en l’àmbit de la salut.

Des de llavors, es va començar a articular una xarxa d’entitats veïnals d’exaddictes i familiars d’addictes, així com professionals de serveis sanitaris i educatius del barri, per treballar comunitàriament el tema a través del projecte EntreNosaltres. Els objectius de la iniciativa EntreNosaltres són informar i promoure la reflexió i el debat al voltant de les addiccions, per tal de poder treballar la prevenció i, al mateix temps, orientar i donar suport als addictes i als seus familiars. Per això, EntreNosaltres crea una guia de recursos a l’abast de qui ho necessiti.

A partir del curs 2016-17, el projecte adquireix un nou impuls amb el programa EntreNosaltres#J: un projecte dirigit als joves on apostem per la promoció d’activitats de lleure saludable, com a eix fonamental.

El programa EntreNosaltres#J té quatre dimensions transversals a les diferents intervencions, relacionades amb la prevenció entre els joves:

  • Promoció de l’empoderament i l’autogestió entre els joves que participen en el projecte: A través de la seva participació a la pròpia planificació, difusió i avaluació del projecte; formació i acompanyament en el procés d’aprenentatge per a l’autoorganització; posar en valor i motivar els joves en les seves inquietuds i aptituds; establiment de vincles de confiança mútua i respecte entre els professionals i els joves.
  • Afavorir l’ampliació d’opcions vitals i professionals dels joves que participen en el projecte, a través de la promoció i difusió dels projectes i serveis del barri orientats a la formació i la inserció laboral; i la canalització cap a aquests recursos de possibles necessitats formatives que es detectin.
  • Promoció de relacions d’equitat entre homes i dones: A través d’intervencions concretes orientades a la reflexió sobre els estereotips de gènere, però també treballant-ho a partir de la quotidianitat i del vincle amb els joves a totes les activitats del projecte.
  • Ajudar a consolidar la xarxa comunitària de treball amb joves al barri, a través de la pròpia comunicació i coordinació entre els diferents agents del barri, en el marc del projecte.

Espai de participació

Les activitats realitzades a EntreNosaltres#J són gratuïtes es diferencien entre activitats setmanals i activitats puntuals, a continuació us les expliquem:

  • Activitats setmanals que es realitzen durant tot el curs escolar, aquestes activitats són: Muay Thai, Jiu Jitsu, Paddle surf, Surf, Futbol i Teatre. Al fulletó podràs trobar els horaris i on es realitzen les activitats.
  • Activitats puntuals que es realitzen durant l’any i són les següents: EntreNosaltres al Marítim!, exposicions orientades a la prevenció amb joves, sessions de testimoniatge d’exaddictes i familiars d’addictes, sessió sobre addiccions en el marc de l’Escola de Salut, Marxa EntreNosaltres i formacions per als membres de la Xarxa EntreNosaltres.

Per participar a les activitats setmanals, o si vols més informació sobre el projectes, pots contactar a:

Oficina del Pla Comunitari
Centre Cívic Barceloneta, c/Conreria 1-9 (08003). Barcelona
Correu electrònic: info@placomunitaribarceloneta.org
Telèfon: 93 256 33 12
Enviar un Whatsapp als educadors de carrer al 635 640 141

NOTÍCIES

EntreNosaltres #J

  EntreNosaltres#J és un projecte comunitari per treballar la prevenció d’ addiccions entre els joves, a través de la promoció de [...]

Comença l’Escola de Salut

Avui dimecres 21 de gener comença l'Escola de Salut de la Barceloneta (a les 16:00 al Casal de Gent Gran Barceloneta). [...]

Ir a Arriba