cartell jornada esportivaReunió amb la Regidora

Acords i temes tractats a la reunió dels veïns i veïnes del Grup Motor del Segle XX amb la Regidora del Districte de Ciutat Vella, Gala Pin i tècniques del Districte, el 27 de juliol:

Tècnica de Serveis Jurídics informa:

  • El procés d’expropiació de l’edifici està sent llarg i complex. D’una banda, el litigi penal sembla que no ha prosperat, segons informació que ha arribat dels socis de Filodomos. No obstant, el procés civil continua, amb la mala notícia que Filodomos ha impugnat el planejament específic en base al qual es fonamenta la expropiació. Aquest fet, allarga els terminis del judici perquè n’ha demanat la suspensió, que en cas de ser aprovada pel jutge deixaria estancat el procés d’expropiació de l’edifici.
  • En el procés d’expropiació, l’Ajuntament farà consignació judicial del preu que es determini per a l’expropiació, l’Ajuntament ha proposat 250.000€. Quan es determini pel jutge el legítim propietari, se li farà entrega de la suma presentada en consignació judicial. D’aquesta manera, quan acabi el judici de seguida es podrà executar.

Grup motor comunica:

  • La proposta de personar-nos com a acusació popular però seria per al procés penal, que en qualsevol cas si no ha prosperat no tindria sentit. La voluntat era tenir informació sobre el procés i al·legar interès públic en el mateix.
  • Les tècniques de l’Ajuntament comenten que no creuen que tampoc ajudés a l’hora de negociar aquesta personació en acusació popular.
  • Per mantenir viva la campanya pel Segle XX és important aprofitar les activitats al carrer en el marc de la Festa Major. El Grup motor comenta que s’ha organitzat una jornada esportiva pel Segle XX el 20 de setembre i es podria pensar una activitat lligada de ruta coopetiva com la que es va fer ja per informar als veïns i veïnes del procés, fent una mirada del passat fins al present i futur del Segle XX.

S’acorda:

-Informar al grup motor de com avança el procés civil i la suspensió sol·licitada per la propietat actual de l’edifici.

-Fer arribar l’informe de Bombers al Grup Motor.

-Sol·licitar permís a la propietat per poder visitar l’edifici.

-A mitjans del mes de setembre, després de la reunió del Grup Motor del 8 de setembre, el Grup presentarà una proposta global del cost del procés participatiu que també contempli les despeses de campanya/comunicació i també del informe de patologies de l’edifici que estaria bé que assumís fer-ho La Col, segons es comenta per part de l’Ajuntament. Límit de la contractació menor: 18.000€, sinó ha de sortir a concurs públic.

-Un cop presentat el projecte global i el seu cost, veurem com executar-ho quina part correspon a la Col i quina al Grup Motor les despeses del qual, es poden gestionar potser a través d’ABA – qui gestiona el Pla Comunitari. En aquest moment, es revisarà la planificació de l’execució d’activitats i qui factura, així com el calendari d’execució de les activitats.

-Tenir en compte la Taula d’Ocupació del barri per a les tasques de l’obra de rehabilitació de l’edifici en el moment que pertoqui.

Jornada esportiva pel Segle XX

El proper diumenge 20 de setembre, com activitat de pre Festa Major de la Barceloneta, us esperem al Camp de Futbol (al Pac de la Catalana), on celebrarem una Jornada Esportiva pel Segle XX.

Vine a marcar un gol pel Segle XX!!

Programa:

9 a 12: Gimcana esportiva

12 a 14 Partit oficial de la lliga de la 3ª Catalana del Futbol Club Barceloneta

12 a 14h: Sardinada