taller-musicoterapia-badalona-690x291-690x200Taller per a la gent gran de la Barceloneta, a càrrec de la psicòloga Yolanda Silvente

Calendari: Divendres, a partir del 19 de febrer, de 17 a 18h. Data finalització: 10 de juny. El taller es realitzarà al Casal de Gent Gran Barceloneta (c/Baluard 28).

Justificació:

El taller s’emmarca dins del projecte de Bon Veïnatge amb la Gent Gran, del Pla Comunitari. A partir d’una proposta de la psicòloga Yolanda Silvente, amb una àmplia formació i experiència en aquest tipus d’activitats amb gent gran, de col·laborar com a voluntària, el taller s’ha organitzat amb la col·laboració del grup de voluntaris del projecte.

Descripció del taller:

Sessions de psicomotricitat: La metodologia de treball és a través d’ exercicis adaptats a les capacitats físiques de cada participant, amb el quals es treballen conceptes com la força, els estiraments, el control postural, la resistència, la flexibilitat, la coordinació i l’equilibri, d’una manera lúdica i fent servir diferents materials, com conus, pilotes, aros, globus, etc.

Sessions de musicoteràpia: A través de compartir i cantar junts cançons de la infància i joventut dels participants, es treballaran les emocions, els records i els vincles interpersonals.

Objectius:

Donar eines a la gent gran del barri per ajudar-los a enfrontar l’envelliment de manera saludable i positiva, a través de:

  • exercicis de psicomotricitat que ajudin a la prevenció de la dependència
  • sessions de musicoteràpia que promoguin la recuperació de records i experiències positives, així com els vincles i relacions

Beneficiaris:

El taller està adreçat als veïns de la Barceloneta més grans de 65 anys, especialment aquelles persones que es troben en situació de cert aïllament, i, per tant, tenen més risc de patir un deteriorament físic, cognitiu i emocional.

 

Per a més informació i inscripcions:

Oficina del Pla Comunitari de la Barceloneta: c/ Conreria 1-9 – 93.256.33.12  pdcbarceloneta@gmail.com